Recept paprikaspread

Soms moet je wat afwisselen in het leven. Daarom begin ik deze blog met een tip. Jawel.

Tip: Ga niet standaard naar de Albert Heijn (of andere super), maar kijk wat er in de buurt is. Voordeel van de buurten waar studenten over het algemeen terecht komen: kleine buitenlandse winkeltjes. Zoals in mijn Spaarndammerstraat: ik koop vaak groente en fruit bij de Turkse winkel.
Maar nog leuker is het om ‘aparte’ ingrediënten kopen, die ze bij de supermarkt niet hebben liggen. Neem nou Biber Salçasi, een pasta van geroosterde paprika. Te krijgen in normale en pittige variant. Aankomende week doe je gewoon een lik van dat spul door alles wat je maakt: werkt erg goed (door de gevulde paprika’s van vorige week bijvoorbeeld, of door je tomatensaus).ImageOok helemaal niet verkeerd: dit prutje van walnoten, paprika en granaatappelsiroop (die koop je ook bij de Turkse winkel). Lekker op (Turks) brood. Je hebt wel een staafmixer nodig.

Ingrediënten:

  • 150 gram walnoten
  • 3 eetlepels paprikapasta, mild of pittig
  • 2 eetlepels granaatappelsiroop
  • 50 gram feta
  • 1 knoflookteen
  • Beetje citroensap, zout

Doe alle ingrediënten in de staafmixbeker (of liever nog, het bijbehorende bakje) en maak tot een spread (misschien moet er wat water bij). Proef of je de verhoudingen lekker vindt. Voilà!

Advertisements

One thought on “Recept paprikaspread

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s