Opwekkend voedsel voor bij tentamens

ImageDe tentamenweek komt angstvallig dichtbij, waardoor lang in de keuken staan wel het laatste is waar je tijd voor hebt (tenzij je koken gebruikt als SOG natuurlijk. Dat is Studie Ontwijkend Gedrag, voor de onwetenden).
Er zijn studenten die hun hele dag in de bibliotheek doorbrengen, en dan snel een trieste maaltijdsalade van de AH of een bord onbeduidend voedsel van de mensa wegwerken.
Als je daarentegen wel thuis eet, hier een paar tips voor snel, doch lekker en bemoedigend eten:

Pasta met olie of boter, kaas en peper
Kook pasta met genoeg zout, het liefst spaghetti. Als je eerst water uit de waterkoker neemt, gaat het nog sneller. Giet er daarna een flinke scheut olijfolie (of een klont roomboter) over, rasp wat kaas (parmezaan, pecorino of grana) en draai er wat zwarte peper op.

Linzensoep
Bak een teen knoflook in wat olie, en voeg dan een groot blik linzen toe (inclusief vocht) en genoeg kokend water zodat de linzen onderstaan. Voeg zout of een bouillonblokje toe en wat specerijen (komijn en koriander zijn vooral erg lekker). Pureer met je blender en knijp er een citroen in uit (of neem citroensap uit zo’n flesje)

Omelet
Voor veel een open deur, maar wie niet weet hoe je een omelet maakt: breek eieren in een kom (een stuk of 6 voor 4 personen) en kluts ze. Voeg zout en peper toe.
Laat boter smelten in een koekenpan en giet de eieren erbij. Als het vloeibare bijna gestold is (dus niet helemaal) klap je de omelet dubbel.
Dat was de basis, nu kan je hem opleuken door eerst bijvoorbeeld paddestoelen, spek, of ui en paprika te bakken en bij de geklutste eieren te doen. Of stukjes ham, geraspte kaas of stukjes tomaat meteen bij de eieren. Een beetje rozemarijn of tijm doet ook wonderen.Image

Trouwens:

  • De tomatensaus van vorige week is ook een lekkere, snelle en makkelijke optie. Met flink wat chilipeper en parmezaan geeft het tevens een goeie boost om weer door te leren.
  • Ja, het schrijven van deze blog is voor mij ook SOG. Leuke SOG, dat wel.Volg me nu ook op twitter en facebook!

UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE
Andere snellere, makkelijke, maar studiestimulerende (want lekkere) gerechten?

Maak voor 31 maart een recept van mijn blog en maak kans op het nieuwe boek van Rachel Khoo. Lees meer. 

Advertisements

3 thoughts on “Opwekkend voedsel voor bij tentamens

  1. Als je in de tomatensaus een paar eitjes breekt en zo pocheert, heb je ook een lekkere variatie: eggs in pergatory. Lekker om brood in te soppen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s