PARIS en recept salade met warme geitenkaas

Gister hoorde ik dan eindelijk het verlossende woord dat ik was aangenomen voor de Erasmusbeurs. Volgend jaar zal ik een paar maanden in Parijs vertoeven: ik ga een semester aan de Université Diderot studeren.
Dat brengt natuurlijk veel fantaseermomenten met zich mee (absoluut niet handig in de nog steeds durende tentamenweek), inclusief een boel inspiratie voor een blog. Als jullie me blijven volgen, zal je volgend jaar dus stukken en recepten uit de Franse hoofdstad te lezen krijgen!

De vorige keer dat ik in Parijs was (wel één dag, omdat er een busmaatschappij was die voor 12 euro heen en weer reed en je dat als arme student en Parijsliefhebber uiteraard moet proberen) kwam ik deze reclame van een hamburgerketen tegen.

Image

Geen recept voor hamburgers of foie gras, wel voor een van mijn lievelingsgerechten: salade au chèvre chaud (salade met warme geitenkaas), die je ongeveer in alle brasserieën in Parijs en de rest van Frankrijk wel kan vinden. En het is verdomde makkelijk.

Nodig:

Image

 • Een stokbrood/ciabatta (liefde en passiebrood van de Albert Heyn is ook erg lekker)
 • Verse geitenkaas (geen Nederlandse, maar Franse zachte geitenkaas)
 • Olijfolie
 • Groene sla
 • Vinaigrette van afgelopen blog
 • Eventueel: tijm, honing

Snij het brood in plakjes (2/3 per persoon) en verdeel de geitenkaas erop (niet smeren maar gul boetseren). Je kan er eventueel wat tijm en/of een drupje honing op leggen.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de stukken brood onder een deksel. Hou het vuur (of je elektrische plaatje..) laag, anders verbrandt je brood.
Na een minuut of tien is je kaas gesmolten, maar het kan ook eerder zijn, dus hou in de gaten. Pas ook op dat de kaas niet van het brood glijdt.
Maak ondertussen de vinaigrette en meng met de (gewassen!) sla.  Verdeel over borden en leg op elk bord een paar stukken brood met geitenkaas.

Trouwens:

 • Als je het als hoofdgerecht eet, zijn extra’s nog wel fijn:
  gebakken spekjes; een paar walnoten of een handje pijnpoompitten; een half blikje mais; wat stukjes tomaat, komkommer of paprika, ga zo maar door!
 • Wie nog een tip of contact heeft voor huisvesting in Parijs vanaf augustus/september tot januari, ik hoor het graag!
Advertisements

2 thoughts on “PARIS en recept salade met warme geitenkaas

 1. Last van wog (werk ontwijkend gedrag) en denk aan al die keren dat we zo’n heerlijke chèvre chaud gegeten hebben.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s