Eetfoto’s en recept torentjes van aubergine, tomaat en mozzarella

Kijk hier een filmpje over het fotograferen van eten. Een beetje gelikt en flauw, maar ik vond het toch een goede opening voor een blog over eetfoto’s. 
Met je smartphone altijd op zak is het makkelijk om al je eten vast te leggen, maar dat echt goed doen is nog niet eens zo makkelijk. Vaak is het licht in je keuken of in een restaurant niet al te best, of is het eten gewoon niet erg fotogeniek. Goed, echte mooie eetfoto’s maken is dan ook een vak apart, maar we hebben het nog steeds over amateur-food-fotografen. Ik vind het op deze blog ook moeilijk om steeds een mooie foto te hebben. Geloof het of niet, maar ik heb geen smartphone en alleen een oude camera, waarvan ik het snoertje kwijt ben om foto’s op mijn computer te zetten.
Gelukkig was daar afgelopen vakantie in Frankrijk, waar een prachtige camera (met snoer) was, en waar ik en vriendin Aimée ons ontpopten tot ware eetfotografen. We maakten de borden mooi op, brachten ze naar buiten voor beter licht en fotografeerden vanuit verschillende hoeken. 

ImageBoeuf bourguignon met een gekookt aardappeltje.

ImageRatatouille

ImageAardappel en courgette uit de oven

Image
Saltimbocca (kalfsvlees met parmaham en salie)

ImageDeze laatste torentjes zijn erg fotogeniek. Het is erg simpel maar ziet er chique uit (en het is uiteraard erg lekker). Het recept komt uit het leuke kookboek Gastrovan, waarin drie jongens in een camper Nederland, Frankrijk en Spanje doorreizen en daar eten en koken. 

Torentjes van aubergine, tomaat en mozzarella (6 torentjes)

  • 2 aubergines
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 grote rijpe tomaten
  • handje basilicum

Snijd de aubergines in plakken van zo’n 1 centimeter, leg ze op een bord en bestrooi ze met zout (dan slurpen ze straks minder vet op). Laat ze 20 minuten staan en snij ondertussen de tomaat en mozzarella in plakjes. 
Dep de aubergine droog, bak ze in een flinke laag olie tot ze een lekker kleurtje hebben en laat ze dan uitlekken op keukenpapier.
Maak torentjes van de ingrediënten en eindig met een blaadje basilicum (ik deed er ook al basilicum in het torentje zelf bij). 

Trouwens:
Wij aten dit als voorgerecht en hadden daarna pasta pesto. Werkte erg goed. En daar heb ik nu ook een mooie foto van!Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s