Paris: c’est cher! En recept camembert en tomaat uit de oven

Het leven als student in Parijs is anders dan het weekendje als toerist in Parijs. Alles is hier namelijk duur. Vijf euro voor een biertje is normaal en je moet goed zoeken naar koffie voor minder dan twee euro. Uit eten doet vrijwel niemand van de studenten, terwijl dat een van de hoofdactiviteiten is van een weekendje Parijs (voor velen, althans). Gelukkig zijn er ook slimme maniertjes om te overleven in deze stad, die ondanks de prijzen wel geweldig is – laat dat duidelijk zijn!
Hier een mooi voorbeeld, je kan gratis uit eten in Parijs. Ja, dat klinkt gek, maar het kan echt. Verschillende cafés hebben een avond (meestal donderdag of zaterdag) waarop je een bord couscous krijgt als je een drankje bestelt. En nee, de drankjes zijn niet eens zo duur! De meeste cafés doen couscous, maar La Cordonnerie bij Réaumur Sébastopol serveert moules frites. (Hier een site met alle adressen en tijden). Hier een foto van een van de gratis borden couscous, niet verkeerd!

Image

Maar goed, als je maar een weekendje in Parijs bent, ga dan vooral uit eten. In een klassiek Franse bistrot bijvoorbeeld, waar je een oeuf mayo, steak béarnaise en een crème caramel bestelt. Of eet een mezze (tafel vol hapjes) bij een Libanees restaurant. Of Vietnamees in een van de Chinatowns (het XIIIe arrondissement of Belleville in het XXe).
Ik ga een lekker toeristisch weekend tegemoet, een vriend uit Nederland komt me opzoeken en het is zijn eerste keer Parijs. Daar moet natuurlijk een pont neuf, Louvre, Eiffeltoren, macarons bij Ladurée en uit eten tegenaan.
Daarom vanavond simpel koken, om morgen klaar te zijn om veel te gaan eten! Ook meteen fijn voor de mensen thuis, mijn UvA-collega’s gaan geloof ik hun tentamenweek in?
Vorige week lag er nog een stukje camembert in de koelkast. Camembert en brie zijn niet mijn lievelingskazen, maar nadat ik hem in de oven had gelegd met wat tijm en honing vond ik hem opeens heerlijk! En omdat we toch lekker bezig zijn met de oven, ook wat tomaat erbij.Image

Twee keer lekker uit de oven:
Camembert

 • Een halve camembert
 • Tijm of rozemarijn
 • Olijfolie, peper
 • Drupje honing
 • Handje walnoten

Tomaten

  • Twee grote tomaten, in dikke plakken (of 4 kleine, door de helft)
  • Tijm of rozemarijn
  • Olijfolie, zout, peper
  • Drupje balsamicoazijn Image

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg er de camembert in. Snij wat spleetjes in de kaas en wrijf er de olie, peper en kruiden in. Leg daarnaast de tomaten  en strooi er wat zout, peper en kruiden over. Druppel een beetje balsamico en olijfolie over. Zet  twintig in de oven op 180 graden. Rooster de walnoten even in een klein koekenpannetje.Maak de camembert af met wat honing en serveer met de tomaten, een groene salade en knapperig brood.


Image
Ook een oplossing om niet uit eten te gaan: een avondje met alle kazen uit de supermarkt bij iemand thuis.

Advertisements

4 thoughts on “Paris: c’est cher! En recept camembert en tomaat uit de oven

 1. Leuke blog Charlotte, ik zag ‘m net voor het eerst maar ga je zeker vaker lezen. Ik woon tijdelijk in Parijs (jippie!) en dat uitgebreid brunchen in de Marais op zondag van jou… ja, klinkt goed. Hoe heette dat tentje waar je was?
  Groet, van Yvonne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s