Recept bloemkoolsoep met paprika, kikkererwten en kokosmelk

Ik at vandaag plots een vrij briljante soep. En die wil ik delen.
Eigenlijk is soep maken het allermakkelijkst dat er is, vooral als je een staafmixer hebt. Bak groenten, doe er bouillon of water en kruiden bij en pureer. Voeg eventueel nog wat kokosmelk of room toe. Als je met een flinke kom luncht of  het als voorgerecht neemt, heb je meteen lekker veel groente binnen.
Varieer dus vooral, maar hier is mijn Indiase bloemkool/paprikasoep:

 Bloemkoolsoep (voor 4 porties, eet er vooral meerdere dagen van)

  • Een kleine bloemkool
  • Een ui
  • Een wortel
  • Een flinke lepel paprikapasta (Biber Salçasi, te koop bij de Turkse winkel)
  • Bouillonblokje (ik nam paddestoel)
  • Lepel Indiase currypasta en/of wat specerijen (koriander, komijn, gember, kardemom, laurier, wat je hebt)
  • Klein blikje kikkererwten
  • Klein blikje kokosmelk
  • Zout, olijfolie

Snij de ui en wortel in blokjes en bak in olie in een flinke pan. Verdeel de bloemkool in stukjes en voeg na een minuut of tien toe. Bak mee en voeg dan de paprikapasta, currypasta en kruiden toe. Meng en voeg het bouillonblokje en een (kokend) water toe. De groente moeten onderstaan. Laat een half uurtje koken, voeg de laatste tien minuten de helft van de kikkererwten toe. Zijn de groenten zacht? Pureer de boel dan met de staafmixer. Misschien moet er wat water bij.
Voeg nu de rest van de kikkererwten, de kokosmelk en extra zout, paprikapasta, kruiden, peper en misschien wat citroensap toe, als het nodig is (proef!)

 

Trouwens:

  • Gooi er dus vooral bij wat je nog hebt.
  • Ken je mijn linzensoep en pompoensoep al?
  • Een staafmixer is absoluut geen overbodige luxe in een studentenkeuken. Je kan er zelf humus en pesto mee maken, of de heerlijke walnotenspread met paprikapasta. Of briljant sorbetijs!
  • Nou heb ik nét geen foto gemaakt, vandaag. Wel een foto van zoete-aardappelsoep met dezelfde paprikaspread:
  • Image
Advertisements

2 thoughts on “Recept bloemkoolsoep met paprika, kikkererwten en kokosmelk

  1. Wat een heerlijke soep is dit! Dank! Ik ben al jaren geen student meer, maar de staafmixer gebruik ikvaak. Die kwam dus vandaag ook weer goed van pas. Zal binnenkort je linzensoep eens proberen. Groeten, kathelijn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s