Tentamenvoedsel: recept tarte flambée met ui en spek

Toch nog een recept in de tentamenweek. Ik ben inmiddels klaar voor deze week, maar maakte deze taart voor een vriendin die nog wél behoefte heeft aan anti-tentamen comfortfood. En daar is deze taart ideaal voor, want er gaat room, ui en spek op. Lekker verwarmend. En ook voor mensen die geen tentamens doen, dit is heerlijk anti-regeneten.
Voor de tentamen-makers: dit is razendsnel klaar. Sneller dan naar de snackbar gaan en net zo snel als een diepvriespizza.

Tarte flambée (2 personen)Image

  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 rode ui, in dunne plakjes
  • 3 eetlepels spekjes
  • Zwarte peper, tijm

Verwarm een oven op 200 graden. Beleg een bakplaat of lage taartvorm met het bladerdeeg. Besmeer met de crème fraîche en verdeel de ui en spekjes over de taart. Draai flink wat peper over het geheel en maak af met wat gedroogde tijm of twee takjes verse tijm.
Zet twintig minuten in de oven.

ImageTrouwens:

  • UPDATE: Een Straatsburger zei me laatst dat je er ook wat geraspte kaas over kan doen voor een gratinée (zij nemen Munster) of wat champignons voor een forestière.
  • Lekker met wat groene sla en tomaatjes.
  • Bladerdeeg over? Volgende dag tomatentaart of taart met rauwe ham! Of alleen met wat sesamzaadjes of geraspte kaas.

Volg me ook op twitter en facebook!
Ken je mijn receptenindex al?

Advertisements

3 thoughts on “Tentamenvoedsel: recept tarte flambée met ui en spek

  1. Hij staat hier op de planning maar dan wat langzamer en met aardappels en geitenkaas erbij. Maar deze ziet er ook heerlijk uit. Oven op??? 180 graden??

  2. Lijkt net de Duitse Flammkuchen! Wij maakten hem wel eens met kant-en-klare wraps, zelfde beleg als jij (en kaas!) erop en maar 3-5 minuutjes in de oven. Ook een goed idee voor snel tentamen-voer 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s