Blogje tussendoor en recept salade met sperziebonen en zacht eitje

Het is weer eens tijd voor een blogje tussendoor! Zin in een langer stuk? Lees mijn vorige blog, over wat handig is in een klein studentenkeukentje!
Nu dus een kortje, want ik moet eigenlijk allemaal andere dingen doen. De culinaire achterkant van het kerstnummer voor tijdschrift Babel maken, bijvoorbeeld. En Franse literatuur lezen. En een onderzoek doen over de invloed van de Marseillaise in de revolutie van 1830.

Máár, eten is ook belangrijk. Ik maakte gister een lekkere restjes-salade. Maak hem na, of maak je eigen salade met dingen die je nog in huis hebt. Als je wat aardappel, gebakken brood (met geitenkaas) of wat couscous neemt, vult het meer. Neem anders meer groente en eiwitten (vlees/vis/ei). Hier mijn salade:

Simpele salade (1 persoon)

  • Pluk groene sla (little gem is lekker, maar veldsla/rucola/kropsla kan natuurlijk ook)
  • Handje gekookte sperziebonen
  • Twee gare aardappeltjes (gekookt, gebakken of uit de oven)
  • 2 plakjes rauwe ham of bacon
  • 1 ei
  • Vinaigrette: 1 eetlepel mosterd, halve eetlepel azijn, 2 eetlepels olie, drupje water en een snuf zout en suiker/honing)

Kook het ei (ik hield hem medium, dat het gele dus nog zacht is) – en de sperziebonen en aardappel als ze nog niet gaar waren. Was de sla als het moet. Klopt vinaigrette van de ingrediënten. Bak de ham of het spek knapperig.
Leg alles mooi op een bord en meng met de vinaigrette – leg het (gepelde en doorgesneden) eitje er als laatst op.

IMG_1244

Trouwens

  • Bedenk: met een lekker sausje maak je alles lekker. Zo maak je ook elke salade (ook saai groen) heerlijk met de goede vinaigrette. Dus blijf proeven. Hou je van zoet? Meer suiker of honing. Dol op mosterd? Gooi het er maar bij.
  • Zoals gezegd: variaties zijn eindeloos. Neem gebakken spekjes, wat tonijn of stukjes kaas. Neem andere groenten, strooi er wat pijnboompitten of walnoten overheen.
  • Granaatappelpitjes zijn ook altijd lekker fris.

Volg me ook op twitter en facebook!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s