Recept aardappelsalade

Het was een vruchtbare vakantie, want ik heb meerdere recepten in Frankrijk gemaakt die ik met jullie wil delen.
Wat vind je van aardappelsalade? Mijn huisgenoten dachten vooral aan de euroshopperversie, waar je zwaar misselijk van wordt. Teveel mayo en niet gare aardappels.
Nee, dan lékkere aardappelsalade! Romig, fris door citroen en opgepept door citroenrasp en kruiden. IMG_4123

Recept aardappelsalade (4 personen)

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • Rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels augurkjes, in stukjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Zout, peper
  • Handje (Thaise) basilicum of dragon

Kook de aardappels in zout tot ze net gaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
Snijd de aardappels in dunne plakjes en meng in een kom met de rest van de ingrediënten. Proef of er meer zout/peper/mayo/citroen bij moet.

IMG_4122Trouwens:

  • Dit is een ideaal recept voor veel mensen (vermenigvuldig de hoeveelheden daarvoor). Bij ons stond hij bijvoorbeeld op deze tafel met hapjes, toen we met 9 personen waren (en we veeeeel te veel eten hadden gemaakt. Oeps). IMG_4125
  • En ook een goed hapje voor mee naar college/werk. Eventueel nog op te vrolijken met wat tonijn, wat stukjes tomaat of een gekookt eitje.
  • Je kan er ook nog een uitje door snipperen.

Volg me ook op twitterfacebook en instagram!
Recept zoeken? Kijk in de receptenindex!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s