NAPELS deel 1: pizza Da Michele

Chaos, mooie vervallen huizen, blauwe zee, Caravaggio, zon en een geweldig archeologisch museum. Dat is Napels. Maar bij Napels hoort vooral: bizar lekker eten.
Antica-Pizzeria-Da-MicheleHet begon al bij de eerste lunch, waarvoor we naar Da Michele gingen, waar de lekkerste pizza van Napels schijnt te zijn. Op straat staat het vol met mensen (toeristen, maar vooral Italianen), die staan te wachten tot hun nummertje geroepen wordt. Wij kregen nummer 75, terwijl nummer 40 net aan de beurt was. Genoeg tijd om nog een koffie te drinken en lekker lang mensen te kijken.
Na een uur waren we binnen. De keuze is simpel: pizza marinara (tomaat, knoflook en oregano) of pizza margherita, normale, medium of grande. Als drinken kan je kiezen tussen water, cola, fanta of bier. We raken aan de klets met de mensen naast ons: een Napolitaanse man met zijn dochter, die vertelt dat dit écht de lekkerste pizza is, en nog een boel andere tips geeft. Dan komen de pizza’s.
IMAG0066IMAG0065

Ze zijn anders dan je wellicht gewend bent van Italiaanse pizza’s, ze zijn namelijk niet krokant. In Napels is pizza streetfood, en ment vouwt de slappe bodem dan ook op en propt het zo in zijn mond (het meisje naast ons deed het heel vakkundig, inclusief handgebaren hoe lekker het was). De korst lijkt eerder op Indiase naan dan op een pizzabodem. Het is vooral de binnenkant die ontzettend lekker is: smeuïg en vettig op een prettige manier. IMAG0069

Vandaag geen recept, want voor pizza alla Napolitana moet je gewoon naar Napels. Beschouw deze blog dus maar als een goede tip, mocht je plannen hebben om naar Napels te gaan. In volgende blogs over Napels wél recepten, dus hou me in de gaten!

Volg me ook op twitterfacebook en instagram!
Recept zoeken? Kijk in de receptenindex!
Ik geef nu ook tours over de culinaire geschiedenis van Amsterdam! Klink hier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s