Voor de hapjesavond II : recept kikkererwtensalade met venkel

Vorige blog ging al over een hapjesavond (iedereen neemt wat mee), deze blog gaat nog een keer over mijn Babelborrel, waar hoofdredactrice Anne een zeer geslaagde kikkererwtensalade maakte. Je kan hem maken voor de volgende hapjesavond, of gewoon als lunch of avondeten. Maak je het voor een grote groep? Dan kan je de hoeveelheden beter verdubbelen.

IMG_5436.jpgRecept kikkererwtensalade met venkel
(hoofdgerecht voor 2 personen; bijgerecht voor 4 personen)

  • 1 venkel
  • 2 stengels bleekselderij en/of een halve komkommer
  • 1 halve rode ui
  • 1 blik (400 gram) kikkererwten
  • 1 eetlepel citroensap of azijn
  • 3 eetlepel olijfolie
  • halve theelepel komijnpoeder
  • 150 gram feta

Snij de venkel in dunne halve repen en bewaar het kruid. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en bewaar eveneens het blad. Snijd de komkommer in halve plakjes en hak de ui zeer klein.
Giet de kikkererwten af en meng in een kom met de venkel, selderij, komkommer en ui. Meng het citroensap/azijn met de  olijfolie, komijn en wat zout. Meng door de groenten. Hak wat van het het venkel- en bleekselderij blad fijn en voeg toe.
Snijd de feta in kleine blokjes en meng voor het serveren door de salade.
Lekker met knapperig brood.

IMG_5442

Volg me ook op twitterfacebook en instagram!
Recept zoeken? Kijk in de receptenindex!
Ik geef nu ook tours over de culinaire geschiedenis van Amsterdam! Klink hier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s