Recept spinaziesalade met geitenkaas en linzen

Het zijn de kleine dingen in het leven die je blij maken. Ik zag laatst dat Albert Heijn dragonmosterd van Maille heeft liggen. Daar werd ik heel blij van. Helemaal als je het in een loeisterke vinaigrette maakt en mengt met spinazie, linzen en geitenkaas.

Even terug naar de mosterd. Ken je het kruid dragon? We eten het niet erg veel, maar een van zijn beroemdste aandelen in de keuken is béarnaise (een botersaus met citroen en dragon, echt extreem lekker bij biefstuk. Ga maar eens naar België of Frankrijk en bestel het). Ik was met een niet-Nederlander in de supermarkt toen ik de mosterd tegenkwam en was het Engelse woord voor dragon vergeten. Ik zei daarom maar ‘dragon’ (als in draak). Pret verzekerd.

images-1   VERSUS    images-2

 

Recept spinaziesalade met geitenkaas en linzen (2-3 personen)

  • 4-6 sneedjes lekker brood, liefst zuurdesem (liefde&passie, Brrood, Vlaams broodhuis, zoiets)
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 1 tl tijm
  • 2 el (dragon)mosterd (op het potje waarschijnlijk met Franse naam: à l’estragon)
  • 1 el azijn of citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 200-300 gram verse spinazie
  • handje cherrytomaatjes
  • klein blikje linzen

Verdeel de geitenkaas over de sneedjes brood en strooi een beetje tijm over de kaas. Bak het brood zachtjes in een koekenpan in olijfolie met de deksel op de pan (echt zachtjes! de geitenkaas moet smelten maar het brood niet verbranden).
Maak ondertussen de vinaigrette: mix de mosterd, azijn/citroen en olie met een snufje zout en een drupje water tot hij goed dik is. Voeg eventueel meer olie of water toe.
Meng in een kom de spinazie met de linzen en vinaigrette. Halveer de tomaatjes
Maak borden op met de spinazie/linzen, tomaatjes en het brood.

IMG_5532

Trouwens:

  • Ik hou er niet zo van, maar je kan ook honingmosterd nemen en/of wat honing op de geitenkaas doen na het bakken.
  • Wederom: dit is maar een recept om je een idee te geven. Gooi vooral restjes bij de salade: andere groenten, andere kaas, wat spekjes, wat walnoten of pijnboompitten.

Volg me ook op twitterfacebook en instagram!
Recept zoeken? Kijk in de receptenindex!
Ik geef nu ook tours over de culinaire geschiedenis van Amsterdam! Klik hier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s