Comfort food: stoofpotje met paprika, kikkererwten en kidneybonen

Soms wil je in eten duiken. Eten dat dampt en geurt. Waar je huis fijn van gaat ruiken en jij zelf warm van wordt. Zoals dit stoofpotje met ui, paprika, kikkererwten en kidneybonen. Je kan hem oppimpen zoals je wil, met chorizo of spek. Wel een rokerig smaakje, maar geen vlees? Voeg dan wat gerookt paprikapoeder toe (pimentón).

IMG_6830

Stoofpotje met paprika, kikkererwten en kidneybonen (2 pers)

  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder (fac.)
  • halve tl chilipoeder
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 1 klein blikje kidneybonen
  • olijfolie, zout

Snijd de uien in halve ringen, hak de knoflook fijn en snijd de paprika’s in dunne repen. Bak de ui zachtjes in 3 el olijfolie. Voeg na 5 minuten de knoflook toe en naar 5 minuten de paprika’s. Laat zachtjes bakken onder een deksel. Voeg na 10 minuten de specerijen toe en bak even mee.
Voeg de kikkererwten en kidneybonen (uitgelekt) toe. Laat nog 10 minuten zachtjes stoven, roer af en toe om. Breng op smaak met zout en misschien meer chili.

IMG_6831Trouwens:

  • Je kan het zo eten, maar met rijst, pasta of lekker brood werkt het ook erg goed.
  • Nog wat verse kruiden in huis, als peterselie, koriander of basilicum? Voeg absoluut toe.

Volg me ook op twitterfacebook en instagram!
Recept zoeken? Kijk in de receptenindex!
Ik geef nu ook tours over de culinaire geschiedenis van Amsterdam! Klik hier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s