Over mij / contact

ZIE MIJN NIEUWE SITE charlottekleyn.com

 

Eten, drinken, koken en geschiedenis. Dat combineer ik graag. En het lukt aardig, want afgelopen jaar volgde ik de master Food History in Tours en Brussel. Vanaf nu ga ik fulltime aan de slag met alles wat met eten, drinken, koken, schrijven en geschiedenis te maken heeft!
Ik interesseer me in alles dat met eten te maken heeft, vooral de historische en culturele kant.
Al bijna vier jaar geleden begon ik met deze blog, voor mijn eigen plezier en voor andere (niet-)studenten die zo nu en dan eens een tip, recept of leuk verhaal willen lezen.

Tijdens IMG_3948mijn bachelors Geschiedenis en Frans in Amsterdam schreef ik mijn twee scripties over culinaire geschiedenis (van Frankrijk en de relatie Frankrijk-Nederland). Vervolgens liep ik met veel plezier vijf maanden stage bij delicious.magazine.
Verder deed ik ruim twee jaar onderzoek voor en schreef ik mee aan De Grote Kleyn van mijn vader.

Sinds september 2015 geef ik af en toe ook culinair-historische rondleidingen door Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.

Ik schrijf ook al ruim een jaar iedere twee maanden de rubriek Eten bij… in het Archeologie Magazine. Van eten bij de Maya’s tot brood bij de Egyptenaren; van boter tijdens de vasten tot eten op een koggeschip. En nog veel meer!

Ik doe research voor artikelen en tv-programma’s (zoals Street Food Vietnam met Miljuschka Witzenhausen van 24-Kitchen, vanaf augustus 2017 op de buis)

Ik ben in te schakelen voor het schrijven van artikelen over culinaire geschiedenis of andere eet-gerelateerde stukken. Stuur een mail naar charlottekleyn@gmail.com.

Advertisements

10 thoughts on “Over mij / contact

 1. Leuk jou blog, lekkere recepten heb je en wat ik leuk vind, de combinatie van Frans en geschiedenis studeren. Spreekt misschien mijn blog jou ook aan namelijk vanfransebodem.com
  Beetje geschiedenis met recepten!

 2. Beste Charlotte,

  Wij zijn bezig met het compleet maken van ons persbestand en willen ook graag jou toevoegen aan de lijst. Echter missen wij jouw e-mailadres. Ontvang berichten van het Nederlands Visbureau, bijvoorbeeld over de start van het haringseizoen of ander nieuws of recepten over vissoorten.

  Groet,

  Marly van Driel
  Nederlands Visbureau

 3. Heb net je site ontdekt. Was op zoek naar recept met kool/kerrie/kokos et voila!, jouw heerlijke recept popte op. Lekker veel vegetarische dingen. Ik ga je vast vaak opzoeken in de toekomst.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s