Zo. Nu heb ik ook een index. Kan je heel handig recepten zoeken. Het was nog best lastig indelen, want is salade met warme geitenkaas nou een voor- of hoofdgerecht? En moet pasta als aparte categorie of gewoon bij hoofdgerechten? En zijn de broodgerechten (als de Colombiaanse areba’s of Duitse bretzeln) hoofd of lunch?
Met andere woorden, kijk een beetje in alle categorieën. En eet ook vooral een aangegeven lunchgerecht als avondeten, of een voorgerecht als hoofdgerecht. Lekker rebels, vind je niet?
Voorgerechten
- Asperges (groene) met sauce allemande
- Carpaccio van courgette met citroen
- Courgette-&wortelspaghetti met walnotensaus
- Forelfilet met mierikswortel
- Gevulde champignons met blauwe kaas
- Humus
- Kikkererwtensoep
- Paprika/walnotenspread
- Ravioli van biet met geitenkaas
- Retrorolletjes met Portugese sardientjes
- Salade met gegrilde groente
- Sinaasappels met olijfolie en peper
- Tomatenboter
- Torentjes van aubergine, tomaat en mozzarella
- Venkel- bloedsinaasappelsalade
- Vinaigrette
Hoofdgerechten
Vlees
- Baskische kip
- Bierpannenkoeken met gorgonzola, spinazie en spek
- Boeuf bourguignon
- Boeuf bourguignon van gastchef Merijn
- Braziliaanse kip stroganoff
- Carbonade: Vlaamse stoofpot met bier
- Catalaanse stoofpot
- Courgettespaghetti met tomatensaus, ricotta en salami
- Gehaktballen met aardappelpuree, sperziebonen en champignonsaus
- Feijoada (Braziliaanse bonenstoof met varkensvlees)
- Hamburgers
- Hartige taart met rauwe ham, geitenkaas en rucola
- Hartige taart met spek en ui (flammeküchen of tarte flambée)
- Hotdog in sla
- Kalfshart alla parmigiana
- Klassieke lasagne
- Lasagne met gehakt, knolselderij en mosterd
- Pasta all’amatriciana (tomaat met spek)
- Pasta carbonara
- Pasta met chorizo en champignons (en appelmoes!)
- Perzische dillerijst met kip
- Puree van zoete aardappel met gehaktsaus (Paleo)
- Rode curry met kip
- Roti met aardappel, boontjes en kip
- Stoofpot uit de Provence (daube de boeuf)
- Vietnamese rijstloempia’s (met varkensvlees)
Vis
- Bakeljauw op z’n Portugees
- Boekweitpannenkoekjes met piperade en sardientjes
- Fussili met tonijn, courgette en wortel
- Gestoofde venkel met kabeljauw
- Laksa-noedelsoep met garnalen
- Linguine met garnalen, courgette en saffraan
- Linguine met garnalen, paprika en knoflook
- Moqueca (Braziliaanse stoofpot met garnalen, vis, kokosmelk en palmolie)
- Paella met mosselen en garnalen
- Risotto met garnalen, courgette en erwtjes
- Salade met gerookte forel en mierikswortel
- Spaghetti aglio, olio, peperoncino met Hollandse garnaaltjes
- Vietnamese rijstloempia’s (met garnalen)
- Viscurry met spinazie en kikkererwten
- Vis met roomsaus
- Vis met tomaten-tahinsaus
Vegetarisch
- Aardappel, linzen, prei en geitenkaas uit de oven
- Aardappel, witlof en blauwe kaas uit de oven
- Aïoli
- Aubergine, courgette en geitenkaas uit de oven
- Aziatische slawraps met linzen
- Bloemkoolsoep met kikkererwten en kokosmelk
- Blote ravioli met slettensaus/Ignudi alla puttanesca
- Biryani met aardappelraïta
- Borsjtj (Russische bietensoep)
- Camembert en tomaat uit de oven
- Canneloni met tapenade, paprika en artisjok
- Chili sin carne (mijn recept)
- Chili sin carne (Chloë’s recept)
- Confit de canard met gebakken aardappeltjes
- Couscoussalade
- Curry met bloemkool en aardappel
- Curry met kool met kokosmelk
- Dalcurry
- Gado gado
- Gegratineerde hutspot
- Gegrilde groenten met za’atar en tahinsaus
- Gevulde paprika’s met bulgur
- Gevulde pasta op verschillende manieren
- Gnocchi met pruimen en kaneel
- Groentelasagne
- Groentesoep
- Hartige taart met boerenkool en zoete aardappel
- Hartige taart met spinazie, ricotta en citroenschil
- Kikkererwtensalade met venkel
- Lasagne met doperwtjes en drie soorten paddestoelen
- Linzencurry met courgette
- Linzenprutje met geitenkaas
- Linzen-wortelburgers
- Melanzane alla parmigiana (aubergine uit de oven)
- Pasta e ceci (pasta met kikkererwten)
- Pasta met courgette, ricotta en citroenschil
- Pasta met doperwtjes en tomaat in olie
- Pasta met kaas en veel peper (cacio e pepe)
- Pasta met paprika en room
- Pasta met zoete aardappel, courgette en feta
- Pesto
- Petit farcis: gevulde groente uit Nice
- ‘Pizza’ van wrap met broccoli-tomatensaus
- Pompoensoep met gember en kokosmelk
- Ratarouilletaart met geitenkaas
- Rijstballetje (Albanië)
- Risotto met champignons en doperwtjes
- Salade met sperziebonen en een zachtgekookt eitje
- Salade met warme geitenkaas
- Salade met witloof, biet, rijstnoedels en tahinsaus
- Shakshouka
- Spaanse aardappeltortilla
- Spaghetti met bloemkool, mascarpone en een knappertje
- Spaghetti met citroenroom
- Spinaziesalade met geitenkaas en linzen
- Stoofpotje met kikkererwten, kidneybonen en paprika
- Stroganoff op z’n Braziliaans (vegetarische versie)
- Thaise soep met kokosmelk en champignons
- Tomatensaus
- Tomatentaart
- Toscaanse broodsalade: panzanella
Bijgerechten/hapjes
- Aardappel en courgette uit de oven
- Aardappel en gele paprika uit Napels
- Aardappelsalade
- Aardappelsalade niçoise
- Braziliaanse kaasbroodjes (pão de queijo)
- Broccoli en aardappel uit de oven
- Gebakken andijvie
- Geroosterde bloemkool met tahinsaus
- Gestoofde savooiekool
- Groente (courgette, aubergine, paprika) uit de oven met feta
- Kikkererwtenstamppot
- Lescó: Hongaarse paprikastoofpot
- Pisto: Spaanse groentestoofpot
- Pittige champignons met piri piri
- Spruitjes met mosterdroom
- Spruitjessalade
- Spruitjes en zoete aardappel uit de oven
- Taboulé (Libanese peterseliesalade)
- Tuinbonen met munt
- Witlof-bietensalade met peterselie
Toetjes/gebak
- Bananenbrood
- Citroentaart
- Charlotte met aardbeien
- Charlotte voor studenten
- Driekoningentaart
- Fruittoetje in een glaasje
- Indiase yoghurt
- Koek met gezouten roomkaramel
- Kokospudding met limoensiroop
- Madeleines
- Mango met kokos en limoen
- Muffins met blauwe bessen en oranjebloesemwater
- Poires belle Hélène: peer met chocoladesaus
- Scones
- Sinaasappel-amandeltaart
- Sinaasappels met oranjebloesemwater
- Soesjes met tiramisucrème
- Sorbetijs
- Tarte tatin
- Toetje met mango, kokos en limoen
- Toetje met ricotta, peer en granaatappel
Ontbijt
- Pimp je yoghurt op
- Wentelteefjes met citroenroom en rabarber
- Zwarte kleefrijst met kokosmelk, mango en banaan
Lunch
- Briljante en simpele omelet
- Croque madame
- Colombiaans maïsbrood met tomatensaus en kaas
- Duitse bretzeln
- Lunchtips
- Lunchtips zonder brood
- Pan bagnat: Provençaals brood met salade, ansjovis en ei
- Piadine: Italiaans gevuld brood
- Slawraps (x3)
Drankjes
Studenten:
- Budgeteten: Euroshopperlasagne
- Handige spullen voor in je keuken
- Tentameneten: omelet, linzensoep en pasta met olijfolie
- Voor grote goepen koken.
- S.S.R. (Super simpele recepten) vanuit Tours deel 1
- S.S.R. (Super simpele recepten) vanuit Tours deel 2
- S.S.R. (Super simpele recpeten) vanuit Tours deel 3
Verhalen/tips
- Culinaire orgie
- Culinair en betaalbaar Parijs
- Culinair Denemarken (Aarhus)
- Culinair Londen deel 1
- Culinair Londen deel 2
- Culinair Portugal deel 1: Lissabon
- Culinair Portugal deel 2: Porto
- Culinair Napels deel 1
- Culinair Napels deel 2
- Culinair Servië
- Culinair Tours
- Exposities over eten
- Mijn favoriete Franse gerecht?
- Ode aan de grillpan
- Recensie van In het Restaurant (Christoph Ribbat)
- Verslag Oxford Symposium on Food and Cookery
Super inderdaad Charlotte. Verder veel succes.
Fijn dat je nu ook een index hebt. Ook al verwees je in je blogs met div. links naar je overige recepten, dit is toch wel erg handig.
Trouwens, de overwegingen bij het indelen van je recepten zijn heel herkenbaar. Ik heb dat met de recepten die ik uitknip en bewaar. Voorgerecht, lunchgerecht…?