Spaghetti met snijbiet, room en walnoten

Er lag zomaar snijbiet in de bio-winkel hier! Ik ga altijd erg goed op de mooie kleuren ervan, maar vaak maak ik het niet klaar (het is ook vaak niet te krijgen). Kun je snijbiet vinden? Of heb je het in je moestuin staan (het groeit als een tierelier, ook bij mensen met niet zulke groene vingers, lees ik)? Maak dan deze spaghetti met crème fraîche, snijbiet en walnoten.

IMG_1190Recept spaghetti met snijbiet, room en walnoten (2 personen)

  • 1 ui of 2 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • een stuk of 6-8 mooie stengels snijbiet
  • 180-200 gram spaghetti of andere pasta
  • rasp van 1 citroen
  • 4 el crème fraîche
  • handje walnoten
  • handje dragon (of neem peterselie)
  • olijfolie, zout en peper

Zet een pan water met zout op.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Trek of snij het blad van de stengels snijbiet (de stengels hebben langer nodig). Snijd het blad in kleine stukjes en de bladeren in wat grotere.
Bak de ui in de olie tot hij glazig wordt; voeg dan de knoflook en stukjes snijbietstengel toe. Bak zo’n minuten. Voeg dan het blad toe en bak op halfhoog vuur tot het blad is geslonken. Draai het vuur uit. Rasp de citroen boven de pan (alleen het geel) en breng op smaak met zout.
Kook intussen de pasta.
Roer de crème fraîche door de snijbiet. Hak de walnoten fijn en voeg toe (houd een beetje apart). Snijd de dragon fijn en houd apart.
Giet de pasta af, maar bewaar een glas kookwater. Meng de pasta met de saus en voeg kookwater toe om alles smeuïg te houden. Serveer met de walnoten, dragon en wat zwarte peper bovenop.IMG_1191

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s