Lente! En simpele maaltjes in Brussel

Vandaag is het weer grijs, maar gister was het echt lente. En net als Amsterdam verandert Brussel dan helemaal. Overal staan plots terrassen en hoewel er weinig parken zijn, zitten de pleinen overvol mensen die picknicken, kletsen, lezen en luieren. Intussen eet ik nog steeds van mijn mooie bord hier.

IMG_1241.jpgZoals spaghetti met linzen, paprika en dragon. Ik kookte een boel linzen tegelijk (je kan ze een tijd bewaren in het kookvocht, in een bakje in de koelkast), bakte een ui, een rode en een groene paprika met knoflook zachtjes en voegde later een tomaat en de linzen toe. Mengen met spaghetti en op het laatst wat pecorino en dragon, voilà!

IMG_1185

De dag erna had ik linzen én wat paprika-linzensaus over. Dat flanste ik in elkaar tot een superlekkere linzensoep (nog wat tomatenpuree, bouillon, komijn en koriander erbij), met wederom pecorino en dragon – en een straal olijfolie.

IMG_1189.jpg

Een weekend kwamen drie vrienden langs. We aten heerlijk Libanezig in een hip tentje vlakbij mij (Horia, heet het) en gingen frieten met andalousesaus halen in St. Gilles.

‘s Avond bleven we thuis met wijn, kaas en wat andere hapjes. We kochten “Brusselse kaas”, die lekker maar vooral zout was. De volgende dag deed ik hem maar door salade van aubergine en tomaat, wat goed werkte (sorry voor de lelijke foto, ik had blijkbaar honger en haast).

IMG_1183

Oh, en mijn huisgenoot haalde cannelés bij de bakker, dat was ook een fijn moment:

IMG_1152

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s